Aker Scholars 2018


_DSF1399.JPG

Adele Nordgaard Unneberg

Master of Finance ved MIT

Adele kommer fra Oslo, men bodde i Sør-Afrika fra hun var 8-13 år gammel og gikk på videregående ved UWC Adriatic i Italia. Hun har en bachelor i Økonomi fra Warwick og jobbet to år i en investeringsbank i London før hun begynte på en Master of Finance ved MIT. Gjennom studiene har hun vært spesielt engasjert i impact investing og entreprenørskap.


_J3A7627.JPG

Agnes Harriet Lindberg

PhD in Law ved University of Cambridge

Agnes kommer fra Oslo. Hun tok først en bachelor i filosofi og teologi ved Humboldt-universitetet i Berlin, deretter studerte hun jus ved Universitetet i Oslo. Hun har vært vitenskapelig assistent ved PRIO og Stortingets utredningsseksjon, og jobbet i Klima- og miljødepartementet. På fritiden har hun vært engasjert i Foreningen Grunnloven §112 som jobber med klima, Menneskerettighetsuka (i regi av Amnesty ved juridisk fakultet i Oslo), ulike studentorganisasjoner og -initiativ samt en teatergruppe. Nå tar hun en PhD i jus i Cambridge der hun skal skrive en rettsfilosofisk avhandling om klimarettigheter.


_DSF2730.JPG

Allan D'Silva

MSc in Computer Science ved University of Oxford

Allan kommer fra Oslo og har en mastergrad i industriell økonomi fra NTNU i Trondheim. Han tar nå en master i Computer Science i Oxford og er blant annet interessert i bio-inspirert kunstig intelligens, særlig anvendelsen innen svermrobotikk der man får mange roboter til å samarbeide om komplekse oppgaver.


_J3A6690.JPG

Camila Cimadamore-Werthein

PhD in Biological Science ved University of Cambridge

Camila er født i California, men vokste opp i Buenos Aires og flyttet til Bergen da hun var 16 år gammel. Hun har sin bachelor og master innen Molekylær Biologi fra Universitetet i Bergen (UiB). Nå tar hun en PhD i Biovitenskap ved Universitetet i Cambridge der hun jobber med å forstå fundamentale mekanismer i celler, med mål om å kurere og forhindre sykdommer. Camila har vært med i Studentparlamentet og Forskningsutvalget ved UiB. Hun har også konkurrert nasjonalt og internasjonalt innen sprangridning.


_DSF4102.JPG

Eirik Kvindesland

MPhil in Modern Middle Eastern Studies ved University of Oxford

Eirik er fra Stavanger. Han har en bachelor i arabisk og historie fra School of Oriental and African Studies (SOAS) i London. Nå tar han en MPhil in Modern Middle Eastern Studies i Oxford. Han er spesielt interessert i den Persiske Gulfen og moderne iransk historie. Eirik er av den språkmektige sorten. Han behersker allerede fransk, engelsk, arabisk og hebraisk, og i Oxford lærer han persisk. Han har tidligere jobbet som guide og fjellfører i Stavangerområdet, er glad i å padle havkajakk i tillegg til at han er en habil fiolinist.


_DSF1227.JPG

Emile Takahiro Okada

DPhil in Mathematics ved University of Oxford

Emile ble født i Auckland men er oppvokst i Norge. Videregående tok han i Japan og etter det har han tatt en bachelor og master i Matematikk ved University of Cambridge. Nå tar han en doktorgrad i Oxford hvor han vil fordype seg i representasjonsteori. Han er spesielt interessert i algebraiske grupper og lokal Langlands korrespondanse. Emile spiller squash, innebandy, badminton og han er glad i å klatre. I tillegg til å holde seg fysisk aktiv er han glad i å programmere og spille brettspill.


_DSF1169.JPG

Emily Louise Bådsvik

MSc in Physics ved Imperial College London

Emily er fra Stavanger. Hun har en bachelor i Engineering Physics og tar nå en master i Physics ved Imperial College. Der vil hun utforske sine interesser innen kamera - og sensorteknologi, samtidig som hun får tilgang til verdensledende forskning i andre felt innen fysikk. Emily har drevet med svømming på nasjonalt nivå og er interessert i musikk og litteratur.


_DSF1209.JPG

Erik Johan Eggum

PhD in Politics and International Relations ved University of Cambridge

Erik er født i Sverige men vokste opp i Norge. Han har en bachelor fra University of Warwick i samfunnsøkonomi og politikk, og en master i samfunnsøkonomi fra Sciences Po i Paris. Han har jobbet flere år i Forsvaret og har deltatt i en rekke internasjonale operasjoner. Nå tar han en PhD med fokus på årsaker til mellomstatlig krig og mulighetene til å forutsi staters bruk av militærmakt for å utforme konfliktdempende strategier. Erik er stolt tobarnsfar og bruker mesteparten av fritiden med familie. Han er også en habil fotograf.


_DSF1383.JPG

Fanny Tandberg Falkenberg

MPhil International Relations ved University of Oxford

Fanny er fra Oslo og har en bachelor i International Relations fra Kings College i London. Nå tar hun en Master i International Relations i Oxford. Hun er interessert i problemstillinger innen sikkerhetspolitikk, og ønsker å se nærmere på forholdet mellom EUs sikkerhetspolitikk og menneskerettigheter. Hun spilte Rakel i NRK-serien Erobreren fra 2012. Utover det er Fanny opptatt av rettferdighet og jobber også for tiden med et prosjekt for å hjelpe barn i flyktningleirer.


_J3A6848.JPG

Frederik Johan Mellbye

MS in Computational and Mathematical Engineering ved Stanford

Frederik er fra Oslo. Han har en bachelor i Fysikk, astronomi og meteorologi fra UiO, og tar nå en master i Computational and Mathematical Engineering ved Stanford. Der vil han fordype seg innen matematisk modellering, beregninger og maskinlæring. Han har tidligere spilt golf på nasjonalt nivå.


_J3A6760.JPG

Gunnar Felix Lange

MSc in Mathematical and Theoretical Physics ved University of Oxford

Gunnar kommer fra Ås og har på 3 år unnagjort både en Bachelor i matematikk og en Bachelor i fysikk ved UiO. Han tar nå en master i Mathematical and Theoretical Physics i Oxford, deretter trolig en PhD i anvendt fysikk eller materialvitenskap. Han er blant annet interessert i hvordan teoretisk fysikk kan brukes til å forutsi egenskaper til nye materialer. Gunnar spiller både trompet og piano på høyt nivå og har holdt på med musikk i mer enn 10 år.


_DSF3514.JPG

Guttorm Norberg Gundersen

PhD in East Asian Languages and Civilizations ved Harvard University

Guttorm er fra Oslo. Han har en bachelor- og mastergrad i kinesisk språk, kultur og religion fra Universitet i Oslo, og har i tillegg flere lengre opphold i Kina, Japan, Taiwan og India. Han tar nå en PhD i East Asian Languages and Civilizations ved Harvard der han forsker på meditasjon og ritualer i kinesisk buddhisme og religion. Guttorm har i en årrekke arbeidet med Woodenfish Foundation hvor han underviser i kinesisk kultur, buddhisme og meditasjon, og bidrar til å arrangere sommerleire i buddhistiske klostre og ulike akademiske konferanser og workshoper. 


_DSF3574.JPG

Idun Rognerud

MSc in Water Science, Policy and Management ved University of Oxford

Idun kommer fra Gjøvik. Hun har en master i Sustainable Development fra Edinburgh, og fikk støtte til en master i Water Science, Policy and Management i Oxford. Idun ønsker å jobbe med å sikre bærekraftige og klimatilpassede vannsystemer for fremtiden. Hun har vært frivillig i FIVAS og har jobbet aktivt med å spre budskapet om viktigheten av gode løsninger for vann og avløpshåndtering.


_DSF1478.JPG

Ingrid Opedal

MSc in Finance & Accounting ved Imperial College

Ingrid kommer fra Sandnes. Hun har sin bachelor i Business Studies fra Cass i London, der hun ble interessert i finans. Hun tar nå en Master of Finance and Accounting ved Imperial College. På fritiden liker hun å holde på med High Intensity Training og løping


_J3A6610.JPG

Ingvild Comfort Hvinden

DPhil in Chemical Biology ved Oxford University

Ingvild er født i Nederland, men har vokst opp på Hadeland. Hun har sin bachelor i biokjemi og master i kjemi fra UiO. Ingvild tar nå en PhD i Chemical Biology i Oxford der hun jobber med metoder for å forstå og oppdage endringer i celler som forekommer ved kreft, og hvordan dette kan utnyttes i diagnose og behandling. Hun vært både journalist og redaktør i studentavisen Husbjørnen. Utover dette har Ingvild drevet aktivt med ridning i 10 år.


_J3A8580.JPG

Jonas Tjomsland

MSc in Human and Biological Robotics ved Imperial College London

Jonas kommer fra Oslo og har en bachelor i Mechanical Engineering fra KTH i Stockholm. Under studiene ble han interessert i hvordan man kan bruke robot-teknologi innen medisin og helse. Dette skal han jobbe videre med når han tar en master i Human and Biological Robotics ved Imperial College. Jonas har dessuten spilt på landslaget og tatt NM-gull i bandy.


_J3A7585.JPG

Jostein Holmgren

DPhil in Clinical Neurosciences ved University of Oxford

Jostein er fra Harstad. Han har en bachelor i Psykologi og en master i Kognitiv Nevrovitenskap fra UiO. Han tar nå en PhD i Clinical Neurosciences i Oxford der han håper å bidra til å utvikle verktøy for å måle tap av bevissthet. Dette kan hjelpe anestesileger med å gi riktig dose under anestesi/narkose. Han har drevet aktivt med lengdehopp og sprint, og har vært mye engasjert som tillitsvalgt innen Norsk Friidrett. Jostein har forøvrig vært aktiv i Human-Etisk Forbund og han har også skrevet artikler og anmeldelser på spillnettstedet Gamereactor.


_J3A7287.JPG

Kristina Løfman

MBA (Master of Business Administration) ved Harvard Business School

Kristina er fra Oslo. Hun har en bachelor i Earth and Planetary Science og en master i Environmental Earth Sciences fra Berkeley. Etter det jobbet hun 4 år i Tesla. Nå tar hun en MBA ved Harvard og ønsker å jobbe med innovative løsninger som bidrar til et bærekraftig samfunn. Kristina har konkurrert på internasjonalt nivå i roing, og har blant annet representert Norge i U-23 VM og verdenscup. Hun har også vært et aktivt medlem i organisasjonen Zero Academy, jobbet på en foodtruck i Amsterdam og for en startup i Nairobi, og hun er aktiv i the Energy & Environment club ved HBS


_DSF3587.JPG

Liv Inger Gjone Gabrielsen

LLM (Master of Law) ved University of Cambridge

Liv Inger kommer fra Bærum. Hun studerte først samfunnsgeografi og tok deretter en master i Rettsvitenskap ved UiO. Hun har jobbet ved Lovavdelingen i Justisdepartementet og ved Statsministerens kontor. I Cambridge tar hun en LLM der hun blant annet ønsker å fordype seg i internasjonal miljørett.


_J3A6584.JPG

Mari Sund Morken

LLM (Master of Law) ved Harvard Law School

Mari kommer fra Trondheim. Hun har en master i rettsvitenskap fra UiO. Hun har fått støtte til en LLM i jus ved Harvard Law School, der hun blant annet jobbet med forholdet mellom jus og politikk. Mari har vært engasjert i både Gatejuristen og Juss-Buss. Hun har også vært aktiv i Rettspolitisk forening og PRESS.


_DSF3399.JPG

Mikael Hiberg Naghizadeh

MPhil in International Relations ved University of Oxford

Mikael er fra Levanger. Han har en bachelor i Internasjonale Relasjoner fra UiO og en master fra LSE i London. Nå tar han en MPhil i International Relations i Oxford. Han er særlig interessert i borgerkrig og religiøs vold, og fordyper seg i å forklare framveksten av islamistiske grupperinger i Afrikas Horn.


_DSF1624.JPG

Mina Fredrikke Bohne

MPhil in Development Studies ved University of Oxford

Mina kommer fra Mandal og har tatt en bachelor i Business Management ved Kings College. Nå tar hun en master i Development Studies i Oxford. Der skal hun lære mer om hvordan privat sektor kan bidra til bærekraftig utvikling gjennom å kombinere profitt og sosialt ansvar. Mina har jobbet et halvt år i Guatemala med å lære bort engelsk og har lenge vært aktiv innen gymnastikk, både utøvende og som dommer på nasjonalt nivå.


_J3A8854.JPG

Patrick Henriksen

MSc in Computing (Artificial Intelligence) ved Imperial College London

Patrick er født i Heidelberg i Tyskland men vokste opp i Oslo. Han har 2 bachelorgrader fra Universitetet i Oslo: Nanoelektronikk og robotikk, og Matematikk, informatikk og teknologi. Ved siden av studiene engasjerte han seg også i studentmiljøet. Han tar nå en master i Computing (Artificial Intelligence) på Imperial der han jobber med maskinlæringsalgoritmer. Patrick har tidligere jobbet i flere år som butikksjef i Kiwi der han var kjedens yngste butikksjef i Oslo da han var 20 år gammel.


_DSF3351.JPG

Sheheryar Zaidi

MASt in Pure Mathematics (Part III of the Mathematical Tripos) ved University of Cambridge

Sheh er født i Pakistan, flyttet til Saudi Arabia som 6-åring og deretter til Oslo da han var 14. Han har en bachelor i matematikk fra Oxford og han tar nå en master i matematikk i Cambridge. Der skal han spesialisere seg i topologi og statistikk, og utforske nye metoder for dataanalyse. Sheh har vært engasjert i blant annet Young Ambassadors, Model United Nations Society og ulike initiativer da han var student i Oxford. Han spiller også gitar i et band.


_J3A7116.JPG

Simen Kallevik Nielsen

PhD in History ved University of Cambridge

Simen er fra Oslo. Han har sin bachelor og mastergrad i Kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Nå tar han en PhD i Cambridge der han jobber med forholdet mellom teologi og kunstteori i det senreformatoriske Europa. Han er spesielt interessert i ikonoklasme-problemet i tidligmoderne billedtenkning. Simen har i 2,5 år vært redaktør i Paragone - Kunsthistorisk tidsskrift ved Universitetet i Oslo.


_DSF1350.JPG

Simen Westbye Moe

MASt in Pure Mathematics ved University of Cambridge

Simen kommer fra Porsgrunn. Han utdannet seg først som tavlemontør og jobbet i 2 år før han bestemte seg for å ta høyere utdanning. Han har en bachelor i Matematikk, informatikk og teknologi ved Universitetet i Oslo. Nå tar han en master in Pure Mathematics i Cambridge. Simen er interessert i algebra og algebraisk geometri, spesielt innen birasjonal geometri.


_DSF3584.JPG

Søren Gammelgaard

DPhil in Mathematics ved University of Oxford

Søren kommer fra Oslo. Han har en bachelor i Matematikk, Informatikk og Teknologi og en master i matematikk, begge fra Universitetet i Oslo. Nå tar han en doktorgrad i matematikk i Oxford der han skal arbeide med algebraisk geometri og nærliggende områder, blant annet sammenhenger mellom flatesingulariteter og representasjonsteori. Han har også vært aktiv i undervisning både på universitetet og for de som ønsker å delta i Abelkonkurransen.


_DSF1189.JPG

Øystein Øvrebø

Master in Bioengineering ved Imperial College London

Øystein er fra Oslo. Han tok bachelorgraden sin i Mechanical Engineering i Manchester og tar nå en master i Bioengineering ved Imperial College. Der jobber han med å utvikle nye medisinske produkter og terapimetoder for klinisk bruk, og har spesielt fokus på 3D-printing av implantater. Han drev tidligere med svømming på nasjonalt nivå.


_J3A7125.JPG

Øyvind Lofthus Bjørndal

Master of Finance ved MIT

Øyvind kommer fra Bærum. Han har en bachelor i Økonomi og Administrasjon fra NHH. På videregående tilbragte han et år på pampasen i Argentina, og han har jobbet frivillig med et mikro-finans prosjekt i Costa Rica. Nå tar han en Master i Finans på MIT der han fordyper seg i finans, operasjonsanalyse og hvordan matematiske modeller kan benyttes i komplekse beslutningsprosesser.


_J3A6783.JPG

Åsmund Schiager Folkestad

PhD in Physics ved MIT

Åsmund kommer fra Gjøvik-området. Han har en mastergrad i Fysikk fra NTNU (siv. ing). Han har vært på utveksling til University of Minnesota og han har jobbet på CERN. Nå tar han en PhD i teoretisk fysikk ved MIT og er interessert i partikkelfysikk og kvantefeltteori med sterk vekselvirkning. Dette er områder som kan gi oss en bedre forståelse av universets utvikling. Han spiller også gitar i band som har utgitt plate, og Åsmund står for både melodi og tekster.


Banner Photo and Profile Photos: Kim Ramberghaug