Aker Scholars 2017


_DSF1553.jpg

Adrian Dahl Askelund

MPhil Medical Science (Psychiatry) ved University of Cambridge

Adrian kommer fra Nesodden. Han er underveis i profesjonsstudiet i psykologi, og har vært involvert i flere forskningsprosjekter ved siden av studiene på UiO. I Cambridge skal Adrian forske på om positive minner kan beskytte mot stress og utvikling av depresjon hos ungdommer.


_DSF0189.jpg

Aisha Lovise Maud Bornø

MPhil History of Art and Architecture ved University of Cambridge

Aisha kommer fra fra Harstad og har en Bachelorgrad fra Wellesley College. I Cambridge tar hun en Mastergrad i kunsthistorie hvor hun forsker på transnasjonalisme, da spesielt hvordan norsk moderne kunst responderte på internasjonale impulser og bevegelser. Hennes masteroppgave ser på sammenhengen mellom Emanuel Vigelands utenlandsopphold og formuttrykk. Hun planlegger også å ta en doktorgrad i kunsthistorie ved Cambridge.


_DSF1774.jpg

Anders Smedsrud

Master of Business Administration (MBA) ved University of Oxford

Anders kommer fra Oslo. Han har en bachelor i business og historie fra Columbia University. Deretter jobbet han tre år i finans i London og New York. I Oxford ønsker han særlig å lære mer om impact investing, som kjennetegnes ved at målet er å skape både økonomisk og samfunnsnyttig avkastning. Anders har drevet aktivt med roing og vunnet både NM og Nordisk mesterskap. 


_DSF0238.JPG

Andreas Svela

PhD Quantum Engineering ved Imperial College London
MSc Quantum Engineering ved Imperial College London

Andreas kommer fra Oslo. Han har en bachelorgrad i fysikk og matematikk fra NTNU i Trondheim. Andreas jobber med å anvende kvantefysikk i ny teknologi til nytte for samfunnet. Han fullførte masteren sin i 2018 og har nå gått videre på en PhD.


_DSF9903.jpg

Carl Axel Folkestad

PhD Control and Dynamical Systems ved California Institute of Technology (Caltech)

Carl kommer fra Oslo og er sivilingeniør i industriell økonomi og teknologiledelse (IndØk) fra NTNU. I Trondheim ledet Carl en gruppe som utviklet en elektrisk racerbil. I Pasadena utenfor Los Angeles jobber han nå med en gruppe som prøver å utvikle flyvende, autonome biler. 


_DSF1987.jpg

Christian Marinelli Johansen

PhD Chemistry ved California Institute of Technology (Caltech)

Christian kommer fra Oslo. Han har en bachelor i naturvitenskap med en spesialisering i kjemi fra Cambridge. Ved Caltech tar han en doktorgrad i uorganisk kjemi. Utenom studiene har han vært engasjert i organisasjoner som jobber med klima- og miljøspørsmål, og han håper å bidra til å utvikle bedre solcelle- og batteriteknologi.


TJ3A1727.jpg

Elin Danielsen Huckerby

PhD English (Criticism and Culture) ved University of Cambridge

Elin kommer fra Lindås utenfor Bergen. Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har en bachelor- og mastergrad i litteraturvitenskap fra UiB. Elin og familien har flyttet til Cambridge der hun tar en PhD. Hun forsker på den amerikanske filosofen Richard Rortys bruk av litteratur, litteratur som del av filosofisk tenkning, og litteraturens nytteverdi for individers selvforståelse, etikk, og samfunn. 


TJ3A2742.jpg

Ellen Tveteraas

MPhil International Relations ved University of Oxford

Ellen kommer fra Kvitsøy i Rogaland. Etter videregående reiste hun til midtøsten for å lære seg arabisk. Hun har studert ved universitetet i Tel Aviv og ved School of Oriental and African Studies (SOAS) i London.  I Oxford ser hun blant annet på om/hvordan væpnede ikke statlige aktører har hatt innflytelse på utformingen av internasjonal rett.


_DSF0254.jpg

Emily Ryen Gloinson

MPhil International Relations and Politics ved University of Cambridge

Emily kommer fra Oslo. Hun gikk på videregående ved UWC Adriatic, og har en bachelor fra University of Warwick. Hun har også vært praktikant ved den norske delegasjonen til FN-organisasjonene i Roma. I Cambridge fokuserer Emily på utvikling og internasjonal sikkerhet i Øst-Afrika, og skriver hovedoppgave om barns opplevelse av etterkrigstiden i nord-Uganda. Emily har et sterkt sosialt engasjement og er engasjert i Leger uten Grenser.


TJ3A3780.jpg

Erlend Owesen

PhD History and Philosophy of Science ved University of Cambridge

Erlend kommer fra Oslo. Han har tidligere studert filosofi i Bergen og i Cambridge. I doktorgraden ønsker Erlend å bidra til å klargjøre forholdet mellom hjerneaktivitet og psykologiske fenomener. For eksempel undersøker han om det gir mening å si at hjernen ser, føler og tenker, og at visuelle inntrykk, følelser og tanker er lokalisert i hjernen.


Skjermbilde 2018-04-03 kl. 10.14.30.png

Frida Bowe

MPhil Politics (European Politics and Society) ved University of Oxford

Frida kommer fra Oslo. Hun har studert politikk, filosofi, økonomi og sosiologi på Trinity College i Dublin (inkludert et år på utveksling til University of Notre Dame i USA). Frida jobber blant annet med  hvordan økonomisk og politisk integrasjon har bidratt til fredsprosessen i Nord-Irland samt i andre konfliktområder i Europa.


TJ3A2435.jpg

Fridtjof Lyse Falk

Master Middle Eastern Studies ved Harvard University

Fridtjof vokste opp i Bergen. Han har tidligere studert samfunnsvitenskap på Sciences Po i Frankrike og vært et år på utveksling ved Emory University i Atlanta. Ved Harvard fokuserer Fridtjof på Iran og persisk, og han har som mål å bidra til bedring i forholdet mellom Iran og Vesten. Sommeren 2017 var han praktikant med fokus på Syria for tidligere president Jimmy Carters veldedige organisasjon.


TJ3A1624.jpg

Gunnar Sveinsson

PhD Mathematics ved University of Pennsylvania

Gunnar er født på Island men vokste opp i Sandnes. Han har en mastergrad i matematikk fra NTNU. Han er særlig interessert i tallteori, og i doktorgraden ønsker han å bidra til å utvikle kryptografi gjennom blant annet elliptisk kurver.


TJ3A3811.jpg

Haakon Fossum Sagbakken

MPhil Russian and East European Studies ved University of Oxford

Haakon kommer fra Oslo. Han gikk videregående ved UWC i Singapore, og har en bachelorgrad fra Brown University i Providence, Rhode Island. Etterpå var han praktikant i et halvår ved Norges FN-delegasjon i New York.  I Oxford skal han blant annet lære russisk.


TJ3A3792.jpg

Hallvard Sandven

DPhil Politics ved University of Oxford

Hallvard kommer fra Oslo. Han har en mastergrad i filosofi fra UiO og en bachelor i filosofi og politikk fra Bristol. Etter å ha tatt en forskningsrettet mastergrad i politisk teori på Oxford fortsetter han nå med doktorgrad samme sted. Han er interessert i teorier om staten og kollektiv selvbestemmelse, med et spesielt fokus på innvandringsspøsmål.


TJ3A1616.jpg

Ingrid Lager Gotaas

PhD Neuroscience ved University of Cambridge

Ingrid kommer fra Tromsø. Hun har en bachelor i nevrovitenskap fra University College Cork i Irland. I doktorgraden arbeider Ingrid med å undersøke en familie av proteiner med roller i proteasomet og autofagi - nedbrytningsprosesser i cellene som blant annet fjerner og resirkulerer celledeler og proteiner. Dette kan være til hjelp mot sykdommer som Alzheimers og Huntingtons sykdom.
Doktorgraden er en del av et program fra Medical Research Council (MRC; Doctoral Training partnership/DTP) ved University of Cambridge. 


_DSF1767.jpg

Ingrid Dobloug Roede

MSc Architecture Studies (History, Theory and Criticism of Architecture and Art) ved MIT

Ingrid kommer fra Oslo. Hun er utdannet arkitekt fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), og har erfaring både som praktiserende arkitekt og fra Oslo arkitekturtriennale. Ingrid tar en master med fokus på historie, teori og kritikk av arkitektur og kunst. Hun er spesielt interessert i problemstillinger rundt bygningsvern og arkitekturformidling, ofte sett i lys av samfunnsendringer og nasjonsbygging.


_DSF2547.jpg

Jenny Sandvig

LLM (Master of Law) ved Harvard Law School

Jenny kommer fra Oslo. Hun har en bachelor i journalistikk fra Høyskolen i Volda, og jobbet deretter fire år som journalist i Aftenposten ved siden av jusstudier ved UiO. Hun har siden jobbet i Regjeringsadvokaten. Jenny fikk støtte til en LLM ved Harvard der hun fordypet seg i klimarett, konstitusjonell rett og miljørettet adferdsøkonomi. Utenfor jobb går hun helst på ski, løper eller seiler windsurf.


fiksabilde.jpg

Kai Roger Smith Hove

MRes (Master of Research) Drug Discovery and Development ved Imperial College London

Kai kommer fra Arendal. Han har en bachelorgrad i biokjemi fra The University of Manchester, med fokus på infeksjon, immunologi og proteinkjemi. Som en del av studiene har han arbeidserfaring fra et større legemiddelselskap, hvor han jobbet innenfor klinisk utvikling av nye medisiner mot influensa og malaria. Kai er også engasjert i vitenskapsformidling, og ønsker å jobbe med å utvikle nye medisiner.


_DSF2074.jpg

Karoline van Gemst

MSc Pure Mathematics ved Imperial College London

Karoline kommer fra Porsgrunn. Hun har tidligere studert dans i Stockholm, men valgte så å studere matematisk fysikk i Edinburgh. På Imperial tar Karoline en master i ren matematikk, hvor hun har hovedfokus på geometri. Hun er spesielt interessert i samspillet mellom algebraisk og differensiell geometri og hvordan dette kan bli brukt til å besvare åpne spørsmål innen fundamental fysikk.


TJ3A1698.jpg

Petter Stene Pettersen

MSc Advanced Computing ved Imperial College London

Petter kommer fra Bergen. Han har en bachelorgrad i Computer Science fra Queen Mary University i London. På Imperial er Petter særlig interessert i å lære mer og Machine Learning og Robotics. Han har også stor interesse for basket, og har spilt både på Queen Mary og Imperial,


_DSF0273.jpg

Tellef Solbakk Raabe

MPhil Sociology (The Sociology of Media and Culture) ved University of Cambridge

Tellef kommer fra Ålesund. Han har to bachelorgrader fra UiB: i medievitenskap og i organisasjonspsykologi. Ved siden av studiene er Tellef musiker. I Cambridge studerer Tellef mediesosiologi. I sin masteroppgave undersøker han norske aviskommentatorers makt og innflytelse innen norsk politikk.


_DSF0169.JPG

Vira Dhaliwal

PhD Mechanical Engineering (MechE) ved Massachussets Institute of Technology

Vira er av norsk og malaysisk-indisk herkomst, og kommer fra Nittedal. Han har tidligere studert ved University of Memphis og University of Michigan i USA, og tok nylig en forskningsmaster i fluiddynamikk ved von Karman Institutt i Belgia. Forskningen hans ved MIT handler om fysikken bak spredning av smittsomme sykdommer via små dråper.


_DSF1286.jpg

Øyvind Lossius Borthne

PhD Applied Mathematics and Theoretical Physics ved University of Cambridge

Øyvind kommer fra Oslo. Han har en master i matematikk og fysikk fra Imperial College  og en ettårig mastergrad i matematikk fra  Cambridge. I doktorgraden skal Øyvind se på konsekvensene av å bryte tidsreverseringssymmetri i statistisk fysikk. Motivasjonen for dette er blant annet å undersøke om fysikk kan forklare hvorvidt enkle prosesser i naturen som vi forbinder med liv oppstår naturlig.


Banner Photo and Profile Photos: Kim Ramberghaug